Ранкова молитва - слава Господу за світанок


Дуже багато людей не моляться вранці, посилаючись на брак часу. А зв'язок між цими явищами якраз зворотна - якщо ви не звернулися з самого початку дня за допомогою до Господа, то й на інше у вас часу вистачати не буде. Перевірено багатьма поколіннями православних, для яких ранкова молитва - обов'язкова.

Аудіо альтернатива

Що ж робити, якщо ви проспали і спізнюєтеся? Для цього випадку у вашому мобільному або плеєрі повинні бути ранкові молитви в Mp3 форматі. За дорогу на роботу хоча б прослухайте їх, це всього лише п'ятнадцять хвилин. Звичайно, це не повноцінне звернення до Бога, але все ж вихід у ситуації форс-мажору.

Слава Господу за світанок

ранкова молитва

Для чого потрібна ранкова молитва? Коли людина розмовляє з Богом про майбутнє дні, він, в першу чергу, дякує за те, що дочекався часу підйому благополучно. Адже щоночі на Землі помирають тисячі людей, а ми пережили світанок. За одне це варто подякувати Творця. Починається комплекс ранкових молитов з набору предначінательного текстів. Потім віруючий переходить до п'ятидесятих псалму. Що в ньому особливого?

Історія псалма

Щоб зрозуміти сенс цієї молитви з древнього збірника пісень, потрібно знати пов'язану з ним історію. Цар Давид був угодний Богу, але одного разу він оступився - послав на смерть чоловіка красуні Беер-Шеви, яка йому дуже сподобалася. Стародавній володар дуже гірко каявся за цей гріх, і Господь його пробачив. Піснеспів, присвячене цій події, ми щоранку читаємо серед інших молитов. У ньому ми висловлюємо надію, що милість Бога здатна повністю очистити нас від усього плямувати нас, як якби забруднені кров'ю одягу раптом раптово зробилися білосніжними.

Основа віри




молитви ранкові та вечірні

Ранкова молитва триває. Після покаянного псалма християнин читає Символ Віри. У цьому невеликому тексті, який бажано знати напам'ять, містяться всі основні положення православного вчення. Якщо ви зрозуміли в молитві кожне слово і згодні з усім, то вас не заплутають різноманітні єретики і сектанти. Символ віри - це опора християнина.

Схожі, але різні

Молитви ранішні та вечірні в цілому схожі за структурою, є деяка кількість текстів під номерами і в першому, і в другому комплексі. Але для початку дня викладено більше звернень до Бога, читаних до молінь з номерами, а у вечірньому ж - навпаки. Текстів під номерами в ранкових молитвах десять, а у вечірніх - одинадцять. Після Символу Віри вранці читаються саме пронумеровані моління. Після чого християнину залишається тільки прочитати прохання про помилування Господом живих і покійних близьких. І не забути, що ранкова молитва включає звернення до святому покровителю, носить те ж ім'я, що й він.

Про що просимо?

ранкові та вечірні молитви

Якщо ви знайшли можливість звернутися до Бога вранці, то він допоможе вам боротися з лінню і слабкістю. Також ви призвете Ангела-хранителя, щоб він захищав вас від злих думок і поганих людей. А Свята Діва допоможе відсторонитися від пристрастей, які змушують грішити.

Знайдіть час на ранкові та вечірні молитви - і ваше життя набуде зовсім іншу якість. Досвідчені християни знають, що день проведений «за правилами» і без дуже різняться. Так попросіть у Бога допомоги, вставши з ліжка, щоб все виходило.

Поділися в соц мережах: